کاربردهای پرینتر سه بعدی فلز


پزشکی و دندانپزشکی
تجهیزات پزشکی از اولین صنایعی بود که به خوبی از روش ساخت افزودنی بهره گرفت. امکان شخصی سازی ایمپلنت ها و پروتزهای پزشکی برای بیماران، مزیتی که با سایر روش های ساخت به دست نمی آید، در کنار ایجاد هندسه های پیچیده و سطح های مهندسی شده، خیلی زود توجه متخصصین حوزه سلامت را به خود جلب کرد. در حوزه دندانپزشکی نیز امکان ساخت تاج های دندانی با دقت بیشتر و صرف زمان کمتر، روش ساخت افزودنی را مورد توجه قرار داده است. در این دو حوزه بیشتر از آلیاژ تیتانیوم و کبالت کروم برای ساخت قطعات استفاده می شود.

خودرو
در سطح اول صنایع خودروسازی، سرعت تغییرات بالا می باشد لذا کوتاه تر کردن مدت زمان توسعه محصول جدید، نقش کلیدی در رقابتی ماندن کمپانی های خودروسازی ایفا می کند. خودروسازان به کمک روش ساخت افزودنی در کمترین زمان ممکن نمونه قطعه مورد نظر خود را تولید و آن را تست می کنند. فرایندی که بدون استفاده از روش پرینت سه بعدی، بسیار پرهزینه و طولانی خواهد بود.

زیورآلات و وسایل تزیینی
آزادی عملی که روش ساخت افزودنی به طراح می دهد، عرصه را برای فعالیت طراحان خالق در حوزه لوازم دکوری، تزیینی و زیور آلات مهیا کرده است. با کمک روش پرینتر سه بعدی فلز می توان این آلات زینتی را شخصی سازی کرده به نحوی که هم وزن بسیار کم و به دنبال آن قیمت مناسبی دارا باشند و هم هندسه ای منحصر به فرد را نمایش گذارند. .

تحقیق
ساخت افزودنی فلزات از زمینه های داغ مورد فعالیت محققین و دانشجویان می باشد. مقایسه خواص مکانیکی و سطحی قطعات تولید شده به این روش در مقایسه با سایر روش های ساخت، تاثیر پارامترهای دستگاه بر این خواص و اقتصادسنجی تولید قطعات به این روش تنها چند مثال از چندین حوزه تحقیقاتی محققین علاقه مند به ساخت افزودنی فلز می باشد. .

صنعت نیروگاهی
در حال حاضر تحقیق و توسعه بر روی ساخت پره های توربین به روش ساخت افزودنی و همچنین تعمیر این پره ها به همین روش، با سرعت و شدت بالایی در حال انجام است. شرکت هایی مانند زیمنس پره های توربین ساخته شده به این روش را نصب و در شرایط عملیاتی به کار گرفته اند. متخصصین این صنعت معتقدند استفاده از روش ساخت افزودنی می تواند تا 90 درصد مدت زمان توسعه محصول را کاهش دهد. علاوه بر این به کمک دستگاه های پرینتر سه بعدی می توان پره های آسیب دیده را تعمیر کرد که نسبت به روش های فعلی موجب به کاهش زمان و هزینه می شود.

قالب سازی
طراحی قالب ها شامل شبکه هایی به منظور خنک سازی می باشد. در روش های سنتی ساخت، سازنده در ایجاد این شبکه ها و کانال ها با محدودیت مواجه است. اما روش ساخت افزودنی امکان ایجاد شبکه های پیچیده را فراهم می کند و لذا به طراح آزادی عمل بیشتری برای توسعه این کانال ها می دهد. این شبکه های داخلی پیچیده، انتقال حرارت را بیشتر کرده و با افزایش نرخ خنک شدن قالب، عمر آن را افزایش می دهد.

هوا فضا
در صنعت هوافضا از قطعات فلزی ساخته شده به روش ساخت افزودنی در سیستم سوخت و همچنین پره توربین موتور استفاده می شود. بهینه سازی توپولوژی قطعه موجب بهبود عملکرد و سبک تر شدن قطعه می شود. خروجی این کاهش وزن، سبک تر شدن وسیله نقلیه هوایی و در نهایت کاهش مصرف سوخت می باشد. در این صنعت آلیاژ تیتانیوم به علت سبکی در کنار خواص مکانیکی قابل قبول بیشترین استفاده را در دستگاه های پرینتر سه بعدی دارد.